Aangifte stormschade : De onweders van 29 en 30 augustus 2015 hebben op verschillende plaatsen in ons land schade veroorzaakt. Als je in onze gemeente schade hebt geleden, gelieve dit dan te melden ten laatste op 25 september 2015.

Week van de Sportclub

Kom naar de Week van de Sportclub van 12 tot en met 20 september 2015 en ontdek hoe goed onze sportclubs bezig zijn tijdens de gratis trainingen en initiaties in de sportclubs in je buurt.

Infoavonden 'Behaag onze Kempen'

Ook dit najaar loopt in onze gemeente 'Behaag onze Kempen!', de campagne die inheemse en streekeigen soorten promoot. Je kan via de actie ook plantgoed aankopen. Om je goed te informeren, kan je deelnemen aan de infoavonden van 8 september in Dessel, 21 september in Grobbendonk en 23 september in Turnhout.
Lees meer

Woensdag, kidsdag! op 9 september

Het is weer zover! Na de vakantieperiode zien we alweer uit naar de volgende kidsdag. Deze gaat door op woensdag 9 september 2015.

ARTAFACT 'urbext' de site Serneels. Creatieve jongeren gezocht

ARTAFACT is een bovenlokaal artistiek project voor jongeren tussen de 16 en de 25 jaar. Het project vindt zijn oorsprong in jeugdhuis De Moeve in Lier, en werkt samen met verenigingen, organisaties, bedrijven en jeugddiensten uit omliggende dorpen en steden. In september en oktober organiseert ARTAFACT in samenwerking met erfgoedcel Kempens Karakter een urban exploring traject.

Schrijf nu in voor samenaankoop groene stroom

De provincie organiseert opnieuw een groepsaankoop groene stroom, zowel voor particulieren als voor KMO's en verenigingen. Inschrijven kan via het Loket Bouwen & Wonen of www.samengaanwegroener.be en dit tot 6 oktober 2015. Wie voor het eerst inschrijft, brengt best de laatste eindafrekening mee.

Wegenwerken in Blokt

Vanaf woensdag 2 september starten asfalteringswerken in Blokt.

MS-week 2015 ... help ons helpen

Van donderdag 3 tot en met zondag 13 september loopt de MS-week onder de slogan 'Mijn lichaam beperkt mij, u hebt de sleutel'. Dit is de jaarlijkse sensibiliseringscampagne van MS-Liga Vlaanderen over multiple sclerose en hoe omgaan met de ziekte.